Nya restaurangen öppen.

Till alla Huskvarnabors stora glädje har nu Liban Deli slagit upp sina portar. Det gör man i Smedens restaurang del. 

– Det har varit stor efterfrågan och det är jättekul att få vara här i Huskvarna, säger Arman Calisir en av tre ägare som driver restaurangen.

Välbekant koncept

Liban deli har funnit sedan 2011 och har nu tre restauranger i Jönköping. Det är en på Barnarpsgatan, en på A6 och numera även en i Smeden Huskvarna. 

God, fräsch libanesisk mat finns på menyn. Så det är ett känt koncept i Jönköping.

Det är tre ägare som driver restaurangen. Abraham Harutunjan, Artan Calisir och Arman Calisir som driver Liban deli. Lite fotbollsintresserad som undertecknade är väcker namnet Calisir lite sådana vibbar. 

– Nix, vi är inte släkt med André Calisir, säger Arman på min fråga om släktskap med förre J-södra spelaren numera i IFK Göteborg. 

Samarbete utvecklas med Smeden

– Vi har bra kontakt med Johan Ericsson i Smeden och vi försöker hitta sätt att samarbeta. Det är fortfarande bara i uppstarten, säger Abraham. 

Smeden kan erbjuda konferenslokaler och andra företagsevent och då kan det passa bra med samarbete kring maten. 

Än så länge är det bara i inledningen och fokus för Liban Deli har varit att få iordning på restatuangen. 

– Vi ligger lite efter – köksdelen har vi utvecklat och bytt och anpassat mycket. Vi har fått göra om nästan allt för att passa vår verksamhet, säger Arman Calisir. 

Nu kommer man att  fokusera på inredningen i själva restaurang delen också och utveckla den delen. 

Issas drömprojekt

Husqvarna FF’s förre sportchef Issa Iskander var en av de drivande personerna bakom Smeden. Han ville gärna att det startade en restaurang i Smeden. Tyvärr hann Issa lämna oss innan restaurang Smedbyn Kök kunde öppnas. 

Brodern Tony Iskander fortsatte ändå att driva restaurangen i cirka ett och halvt år. 

Nu lämnar alltså Tony Smeden. Tack för din tid här i Smeden.

Text och Foto: Joakim Edvinsson