Musikintresserade prövade på scenproduktion 

Musikintresserade prövade på scenproduktion 

I mitten av januari startades en utbildning om scenproduktion. Det var i Smedens  studio som lockade ett 30-tal ungdomar. 

– En som gillar att stå på scenen och sjunga har också stor nytta av att veta hur det fungerar bakom scenen, säger Andreas Westman, från Bitemind Studio.

Nervösa men intresserade  

Vid första tillfället dök det upp cirka 30 ungdomar. De fick pröva på olika saker som att köra ljud och ljus medan några fick uppträda. 

  De hade många frågor men mest var dem lite nervösa då det var första gången dem provade och första gången dem träffade oss, berättar Andreas Westman.

Syftet med utbildningen är att att ungdomar som gillar musik och scenkonst skall få möjlighet att testa på och bli bättre på helheten. 

– En ungdom som gillar att stå på scenen och sjunga kommer också har stor hjälp av att veta hur man bygger en scen och hur man ställer in ljudet, säger Andreas.

Samarbete med Ung Fritid

Arrangemanget kommer fortsätta vare fredag fram till i mars och det är ett samarbete mellan flera organisationer i Smeden. Bitemind studio har ett samarbete med ABF och målgruppen är Ung Fritids besökare. 

– När vi genomfört utbildningen är tanken att ungdomarna ska kunna skapa konserter tillsammans med oss, berättar Andreas . 

Förutom att testa de tekniska sakerna kring ljud och ljus kommer ungdomarna få lära sig om exempelvis scenbygge och säkerhet kring det. Att bygga upp ett musikevenemang med scen, lampor, ljud, ljus samt bokningar. Under träffarna kommer de tillsammans bygga upp scenen steg för steg för att skapa förståelse för riggningsprocessen och hur allt hänger ihop.

Är du intresserad så anmäl intresse på Ung Fritid Fritidsgården i Smeden.

text: Joakim Edvinsson

Foto: Johan Eriksson

Vid första tillfället kom ett 30 tal ungdomar som var nyfikna på delta i projektet! Vi hoppas på att kunna skapa en grupp som vill vara med att skapa musikevenemang i smeden framöver säger Andreas Westman som är ansvarig.